diumenge, 27 de febrer del 2011

ACTIVITAT 2:

  • Sonata clàssica: És una composició musical per a un instrument solista o conjunt instrumental de cambra, normalment en diversos moviments. Tota una serie de formes i procediments compositius des del segle XVI fins a les experiències més rupturístiques de l'actualitat van rebre el nom de "sonata".
  • Simfonia clàssica: És en el seu sentit més habitual i extens- una peça musical, més aviat extensa, normalment composta per a ser interpretada per una orquestra i que comprèn diversos moviments. Simfonia no es refereix a una forma musical específica, sinó un gènere de la música orquestral per a ser escoltada preferentment a la sala de concerts.
  • Concert clàssic: Un concert classic és una audició pública o privada d'una o més obres musicals. Els primers concerts, precursors dels concerts actuals, els trobem a les acadèmies italianes, en l'activitat dels Collegia musica i de les capelles de música.
  • Quartet de corda clàssic: És un conjunt instrumental de quatre instruments de corda, normalment dos violins, una viola i un violoncel, o bé una peça musical escrita per a aquest conjunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada